• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Begrippenlijst

Atomizer:
Het gedeelte van de E-sigaret dat zorgt voor het verdampen van de liquid. Deze moet vervangen worden zodra er een brandende smaak optreedt. De levensduur van een atomizer is afhankelijk van het rookgedrag van de gebruiker. De levensduur loopt uiteen van twee tot drie weken voor een intensieve roker, tot twee tot drie maanden voor een gematigde roker.

Batterij:
Iedere E-sigaret werkt op een batterij. Het is belangrijk om de batterij de eerste keer volledig op te laden en daarna volledig leeg te laten lopen. Dit is om volledige capaciteit van de batterij te benutten. Er zijn veel verschillende batterijen en vaak zijn batterijen van hetzelfde merk uit te wisselen.

Alle batterijen worden geleverd met 6 maanden garantie. Gevallen en/of beschadigde batterijen worden uitgesloten van garantie.

Bijvullen:
E-sigaretten hebben verschillende manieren van bijvullen. Soms zit de liquid in het mondstuk, soms in de clearomizer. Er moet nooit teveel liquid bijgevuld worden. Anders bestaat de kans dat er lekkage optreedt.

Cartomizer / Cartridge:
SmokeStik en E-Smoking werken met cartomizer/cartridges. Deze zijn al gevuld met liquid en zijn verkrijgbaar in diverse verschillende smaken.

Body:
Hier gaat de atomizer in. Vervolgens wordt deze op de batterij geschroefd.

Clearomizer:
Een clearomizer is een glaasje met daarin een atomizer. De liquid gaat rechtstreeks in de clearomizer. Altijd bijvullen aan de kant van het mondstuk en zorgen dat de liquid aan de zijkant word bijgevuld. Anders kan de atomizer verstopt raken.

Coilhead:
Dit is een onderdeel van de clearomizer van de MAXI. Dit onderdeel is te vervangen.

Cover:
Hier gaat de atomizer in. Vervolgens wordt deze op de batterij geschroefd.

Gesloten Systeem:
De ingebouwde atomizer is niet te vervangen als deze kapot gaat. De gehele body met daarin de atomizer moet vervangen worden. Voordeel is dat er minder kans op lekkage is.

Liquid:
Dit is de vloeistof die verdampt wordt door de atomizer. Er zijn verschillende merken, smaken en samenstellingen verkrijgbaar.'

Buiten bereik van kinderen bewaren. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Mondstuk:
Het mondstuk bevat in veel gevallen de liquid die verdampt wordt. Sommige E-sigaretten hebben echter een vast mondstuk.

Oplader:
Hier wordt de batterij mee opgeladen. De USB-lader kan in een stopcontact adapter gestoken worden, maar ook in de USB-poort van een computer of laptop. Er zijn ook autolader verkrijgbaar. Het is belangrijk om de juiste batterij te gebruiken. Als de lader niet geschikt is voor de batterij, kunnen deze allebei onherstelbaar beschadigd raken.

PG/VG:
Dit zijn de belangrijke ingrediënten van E-Liquids. PG zorgt voor een 'kriebel' in de keel. De zogenaamde 'gier' die een traditionele roker ook in zijn keel voelt. VG zorgt voor de dampontwikkeling, dus als er meer VG in de liquid zit. komt er meer rook uit de E-sigaret.